Kapcsolat

A térképekkel kapcsolatos érdeklődés vagy kérdés esetén állunk szíves rendelkezésükre:
info@archiguide.eu


Szerzők

Térkép és grafikai szerkesztés:

Katona Zoltán (1970) térképész, az A&Z 1.1 Térképműhely (1996) alapítója és vezetője, 2008-tól a British Cartographic Society tagja. Számos hazai és külföldi kiállításokon díjazott térképmű szerkesztője és szerzője. Természetvédelmi érintettsége révén (MSc., SZIE Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet) jelentős szerepet vállal a civil természetvédelem térinformatikai feladataiban.


Építészeti tematika, válogatás, fotók:

Zsuffa Zsolt (1972) Ybl-díjas építész, 2008-2012 között a Budapesti Építész Kamara Felügyelő Bizottságának megválasztott tagja. A Zsuffa és Kalmár Építész Műterem egyik alapítója, vezető tervezője. Legismertebb munkája a Kalmár Lászlóval közösen jegyzett, Pro Architectura-díjas budaörsi városháza. Zsuffa Zsolt több fővárosi kerület Tervtanácsi munkájában is részt vesz, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Középülettervezési Tanszékének meghívott oktatója. 2012-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte meg doktori (DLA) fokozatát.


Szöveg:

Somogyi Krisztina (1969) vizuális intelligencia kutató, címzetes egyetemi docens. A látható világ, a tervezett környezet létrehozási és befogadási folyamatait kutatja, ennek keretén belül nagy figyelmet fordít a kortárs építészet kommunikációjának. Több egyetemen és kurzuson tanít, a Budapesti Műszaki Egyetem Építőművészeti Doktori Iskolájában a Vizuális kommunikáció tárgy felelőse. Számos hazai és nemzetközi építészeti, grafikai, tipográfiai és fotográfiai kiállítás és konferencia kurátora, versenyek zsűrora, könyvek és filmek szerzője. Kritikai munkásságáért az Octogon lap munkatársaként 2003-ban Pulitzer-díjat, 2014-ben Ezüst Ácsceruza-díjat kapott.